Hyr ut och tjäna pengar på din bostad

Airhost sköter allt det praktiska kring korttidsuthyrning av bostäder. Vi kan hjälpa till med alla moment från att administrera ditt konto till att städa och hantera nyckelöverlämning

Vårt erbjudande

Kontoadministration

Genom vårt full-service erbjudande hanterar vi ditt Airbnb konto, sköter all kommunikation med gäster, bokar upp städning m.m. Är du ny till Airbnb hjälper vi dig med annonsskapandet och optimerar dina inställningar

Nyckelhantering

Vi hanterar nyckelöverlämning och förvarar dina nycklar säkert. Dina nycklar får en Keyfinder bricka och vi hämtar upp dem kostnadsfritt första gången

Professionell städning

Vi städar din bostad, byter lakan och handukar och ser till att allt är redo inför nästa gäst eller er hemkomst. Vi erbjuder även djupstädning och fönsterputs som tilläggstjänster

Lakan & handduksservice

Vi hyr ut vita manglade lakan och handdukar så att du slipper köpa in ett stort lager och hantera en massa tvätt

Så fungerar det

1

Skapa Annons

Skapa en annons (vi kan hjälpa dig) på Airbnb och börja ta emot bokningar. Alternativt, anslut till vår full-service tjänst

2

Boka tjänst

Boka något av våra Bastjänst-paket alternativt någon av våra separata tjänster online (vid full-service hanterar vi detta såklart!)

3

Uthyrning

Hyr ut din bostad och tjäna pengar när du inte använder den. Låt oss ta hand om allt det praktiska

Våra tjänster

Bastjänst
från 400kr

Boka

 • Professionell städning
 • Byte av lakan och handdukar
 • Nyckelutlämning, alternativt hantering av digitala nycklar / kodlås
 • Inspektion och rapport vid utcheckning

priset är inkl. moms, efter RUT-avdrag

Airhost Full-service
15% av intäkterna

Kontakta oss

 • Hjälp med skapande av en attraktiv annons
 • Full administration av ditt Airbnb-konto
 • Vi optimerar pris, screenar och godkänner bokningsförfrågningar
 • Vi sköter all kommunikation med gästerna. Gästerna får alltid svar inom 1h, 24/7
 • Vi bokar städning och nyckelöverlämning alternativt hanterar digitala nycklar / kodlås
 • Du får månatliga aktivitetsrapporter
 • Ingen bindningstid

Separata produkter & tjänster

Boka

 • Professionell städning: fr. 350kr
 • Nyckelutlämning: fr. 400kr
 • Glue Smart Kit: 2 490kr
 • Manglade lakan: 50kr/gäst
 • Handduksset: 50kr/gäst
 • Djupstädning: från 350kr
 • Städutrustning: 140kr
 • Fönsterputs: fr. 20kr/sida
 • Trädgårdsarbete: 250kr/timme

priserna är inkl. moms, efter RUT-avdrag

Vad våra kunder säger om Airhost

 • Airhost har varit till mycket stor hjälp för oss under en tid då vi inte själva har haft möjlighet att ta hand om vårat Airbnb-boende. Det var enkelt att komma igång med full-service tjänsten och det har varit enkelt att kommunicera med personalen på Airhost.
  Philip
  Airhost Full-service kund, Stockholm
 • Tar hela ansvaret Jag har anlitat Airhost både i julas och nu under sommaren och varit mycket nöjd båda gångerna. Denna gång fick jag en "kontaktperson" som var den som skötte all kontakt med gäster och var den som mötte dem vid in- och ut-checkning. Han höll mig också uppdaterad om status vid ut-checkning.
  PF
  Stockholm, via Trustpilot.com
 • Snabb kontakt, bra bemötande! Vi är nöjda med Airhost. En representant gjorde ett besök hemma hos oss för att berätta mer om företaget. Bra ordning, snabba svar, nyckelkvittens på mail och statusuppdatering hur bokningarna fortgick. Det kändes tryggt att lämna över ansvaret på Airhost
  Kristofer
  Stockholm, via Trustpilot.com
 • Bra tjänst! Blev positivt överraskad när jag hittade Airhost då jag tidigare bara hört talas om liknande tjänster utomlands. Provade att använda Airhost under fyra tillfällen i sommar och blev mycket nöjd. Airhost tog all kommunikation med gästerna, så jag behövde inte engagera mig överhuvudtaget. Även kommunikationen mellan mig och Airhost fungerade utmärkt. Snabba och tydliga svar från kundtjänst.
  Anders
  Stockholm, via Trustpilot.com
 • Great service! Easy to use and very helpful. Will continue to use this service whenever I have bookings on Airbnb!
  Daniel
  Stockholm, via Trustpilot.com

Enkelt, tryggt & lönsamt

Kom igång snabbt och enkelt

Skapa ett Airhost konto, fyll i din profil och boka våra tjänster online. Kontakta oss för vår full-service tjänst

Lönsamt

Hyr ut och tjäna pengar på din bostad när du inte använder den. Unna dig en längre resa och låt hyresintäkterna betala för resan. Låt inte det praktiska hindra dig, vi hjälper dig

Tryggt

Ditt hem och dina gäster är i trygga händer. Nöjdhetsgaranti, säker nyckelhantering, fri avbokning och betalning i efterhand

Spara tid

Luta dig tillbaka och spara tid genom att låta oss sköta allt det praktiska med dina uthyrningar. Vi finns tillgängliga med våra tjänster 24/7

Vanliga frågor

Hur anlitar jag er?

Skapa ett Airhost-konto, fyll i din profil och boka våra tjänster online. Om du behöver hjälp att komma igång eller har några frågor kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär, alternativt via:
E-post: info@airhost.se
Telefon: 010 – 516 38 90

Vad kostar det att anlita Airhost?

Vår bastjänst kostar från 450kr (inkl. moms, efter RUT-avdrag) och ökar med bostadens storlek. Vi erbjuder även separat städning (inklusive ev. hantering av smarta lås) och ett antal tilläggstjänster som du hittar bland våra tjänster.

Om du inte vill sköta administrationen av ditt Airbnb konto och boka upp våra tjänster så sköter vi gärna den biten åt dig genom vår full-service tjänst för 15% av hyresintäkterna. Ett tips är att ta ut en städavgift av dina hyresgäster som helt eller delvis täcker dina kostnader för våra tjänster.

Vad händer om jag eller min gäst inte är nöjd med kvaliteten på städningen?

Vi eftersträvar 100% nöjdhet med vårt jobb och vår städning håller högsta standard. Om du eller din gäst mot förmodan skulle notera någon miss i städningen så kommer vi tillbaka och åtgärdar det kostnadsfritt.

Vad händer om något skadas eller försvinner i min bostad medan jag hyr ut?

När du hyr ut din lägenhet via Airbnb har du vid sidan av din hemförsäkring skydd genom Airbnb:s Host Guarantee som ger dig ett skydd på upp till 1 miljon USD för eventuella skador i ditt hem. Villkoren finner du här.
Kontanter, värdefull konst, antika smycken och annan stöldbegärlig egendom täcks inte av försäkringen och bör förvaras på någon säker plats. Övriga mer värdefulla ägodelar såsom laptops, läsplattor och smycken är försäkrade men vi rekommenderar att dessa förvaras i ett låst skåp/utrymme. Vi rekommenderar även att dokumentera eventuella värdeföremål med foto på föremålet samt på kvittot. Du kan även ta hjälp av appen SafeStuff för att dokumentera dina värdeföremål. För ytterligare trygghet kan du också i din annons välja att ta ut en säkerhetsdeposition. Kontakta Airbnb och ditt försäkringsbolag för mer information.

Skulle Airhost orsaka någon skada i samband med städningen har vi en ansvarsförsäkring som skyddar.

Hur sker nyckelinlämningen till er och hur får jag tillbaka nyckeln?

Första gången hämtar vi nyckeln hos er kostnadsfritt. För upprepade nyckelinlämningar kan nyckeln postas eller lämnas in hos vår lokala partner (kontakta oss för adress). Du får en nyckelkvittens så fort vi mottagit din nyckel och alla nycklar får en Keyfinder bricka.

Om du ska göra ett uppehåll med dina uthyrningar och behöver få tillbaka nyckeln är det alltid smidigast att vi lämnar tillbaka nyckeln i samband med ett jobb. Om den möjligheten inte finns kan du antingen hämta nyckeln hos vår partner (kontakta oss för adress) alternativt beställa hempostning av nyckeln i rekommenderat bred för 150kr.

Hur långt i förväg måste bokningen ske?

Vi garanterar leverans med minst 24 timmars varsel. För befintliga kunder där vi redan har nyckeln gäller minst 10 timmars varsel. För bokningar som läggs med mindre än 24 timmars varsel ska ni alltid även slå oss en signal på 010 – 516 38 90 i samband med bokningen. Det är alltid fördelaktigt om bokningarna kommer in till oss i så god tid som möjligt.

Vem utför städningen och var förvaras nycklarna?

Vi jobbar med lokala professionella partners för utförande av städning och nyckelservicen. Kontakta oss om du vill ha mer information om vår lokala partner i din stad.

Hur betalar man?

Vi fakturerar dig månadsvis i efterhand. Vi kommer i närtid att gå över till en kortbetalningslösning. Du kommer dock fortsatt att betala efter utfört uppdrag.

Omfattas detta av RUT-avdraget?

Städningen omfattas av RUT-avdraget men inte nyckelservicen. Du betalar det pris för våra tjänster inklusive moms som framgår på sajten såvida du inte har förbrukat årets 25 000kr i RUT-avdrag. Är du osäker rekommenderar vi att du beställer ett utdrag från Skatteverket. Observera att vi har rätt att fakturera det fulla beloppet om RUT-avdraget skulle vara förbrukat.

Jag har inte hyrt ut via Airbnb förut, kan ni hjälpa mig att komma igång?

Självklart hjälper vi dig gärna att komma igång! Kontakta oss så kan vi guida dig igenom processen och hjälpa dig med annonsskapandet.

Behöver jag tillstånd för att hyra ut min bostad via Airbnb?

Undersök vad som gäller i din fastighet angående uthyrning i andrahand. Det är vanligt att tillstånd krävs. Se vad som står i stadgarna eller kontakta styrelse resp. hyresvärd om du är osäker. Om det gäller ägarlägenhet, villa eller fritidshus som du äger bestämmer du helt själv kring din uthyrning.

Kan ni hantera sena incheckningar?

Vi finns tillgängliga med våra tjänster dygnet runt, alla dagar i veckan. På kvällar och helger tillkommer avgifter. Alla priser och avgifter framgår i vår online check-out.

Tillhandahåller ni städutrustning?

Ja, för ett tillägg på 140kr tillhandahåller vi trasor, svampar och alla rengöringsmedel. Vi använder oss endast av miljömärkta kvalitetsprodukter. Dammsugare och mopp behöver du som kund tillhandahålla (i linje med vår miljöprofil färdas våra städare färdas kommunalt och de kan därför inte bära med sig större utrustning). Om du själv tillhandahåller allt städmaterial hittar du en materiallista på Mina sidor.

Om jag behöver mer djupgående städning och fönsterputs?

Inga problem. Vi tillhandahåller två olika djupstädningsprogram. Du hittar vad som ingår i de respektive programmen samt i den vanliga städningen i vårt städprogram. Vi tillhandahåller även professionell fönsterputs som kan beställas som tilläggstjänster till våra bas- och städtjänster. Vi tar där betalt per fönstersida med en extra avgift vid spröjsade fönster.

Hyr ut din bostad via Airbnb och låt oss hjälpa dig med allt det praktiska

Boka